konečnou porodní hmotnost. Nízký nutriční příjem v době druhého a třetího trimestru vedou k opožděnému vývoji plodu, k předčasnému porodu. Má za následek nízkou porodní hmotnost novorozence. Průměrný pravidelný hmotnostní přírůstek během a trimestru by měl představovat ženy s optimální hmotností kg za týden, ženy s nižší hmotností kg za týden, ženy s nadváhou kg za týden Brázdová, Zvýšený příjem energie může vést k obezitě, ke zvýšení krevního tlaku, k častějšímu výskytu diabetes mellitus a k vysoké porodní hmotnosti plodu. Těhotné ženy by měly denně přijímat KJ, což je zhruba kcal na den Hronek, BÍLKOVINY Bílkoviny, hlavní stavební složka Národní třída podpůrných orgánů a svalstva, se stávají při nadbytečném příjmu a při současném nedostatku tuků a sacharidů nepostradatelným zdrojem cvičení pro těhulky Národní třídou energie. Bílkoviny získané z potravy jsou důležitým zdrojem aminokyselin potřebných pro tvorbu tělesných bílkovin, především pro obsah cvičily těhotné Národní třídě dusíku a síry. Jeden gram bílkovin poskytne organismu KJ, což jsou kcal. V těhotenství jsou bílkoviny nezbytné pro vývoj placenty, přirozené změny dělohy, prsou a také pro zajištění normálního růstu plodu. Plní specifické funkce hormonů, transportních složek, enzymů, protilátek aj. Nedostatečný příjem bílkovin v těhotenství se projevuje nižší hmotností placenty, edémy a u plodu nízkou Můstek porodní hmotností. Při zvýšenému příjmu bílkovin se aminokyseliny, které nejsou využity, štěpí na konečný produkt metabolismu,
močovinu. Tato činnost zatěžuje nejen játra, ale i ledviny, které močovinu následně vylučují. Navíc současně s nadměrným příjmem proteinů dochází i ke zvýšenému příjmu tuků, protože většina zdrojů bílkovin živočišného původu obsahuje tuk Hronek, Rostlinné Národní třídy cvičit těhotnou zdroje bílkovin mají nedostatek esenciálních aminokyselin, jež si člověk nedokáže sám vytvořit. Proto by měla být strava, která je Karlovo náměstí založená na rostlinných zdrojích, pestrá, aby se potřebné aminokyseliny mohly dokombinovat. Nejčastější se zaznamenává nedostatek aminokyseliny lysinu neobsahují ji obiloviny, ořechy, methioninu nedostatek mají luštěniny, isoluecinu nedostatečně obsažena v obilovinách, a