začínají tlačit na žaludek, je možné, že žena nezvládne velké porce jídla. Může mít v posledních měsících potíže se špatným Kocandou cvičení v těhotenství trávením či s pálením žáhy. Pálení žáhy může být způsobeno také těhotenskými hormony, které uvolňují svaly celého těla. Včetně chlopně při vstupu do žaludku, která za normálních okolností nepouští žaludeční kyseliny do hltanu. Tuto situaci vyřeší cvičit těhotnou Kocandě konzumace pouze pravidelných a malých porcí jídla. V potravinách jsou obsaženy tři základní složky potravy bílkoviny, tuky a cukry. V potravině se vyskytují v různých poměrech a v různých formách. Tyto základní složky potravy lidský organismus pro svůj správný vývoj Kocanda potřebuje. Nedostatkem kterékoliv složky organismus strádá, a to buď formou ztráty svalové hmoty, špatným růstem kostí nebo nedostatečnou Osnice látkovou výměnou. Jde hlavně o to, kolik bílkovin, tuků a cukrů a také v jaké formě by mělo naše tělo přijímat Bílkoviny proteiny Výživa budoucí matky by měla obsahovat dostatečné množství bílkovin. V naší běžné stravě je spíše nadbytek bílkovin živočišného původu, který obvykle plně pokryje zvýšené nároky těhotenství. Jsou však i ženy, u nichž může nedostatek bílkovin opravdu nastat. Je to hlavně u žen stravujících se přísnými alternativními způsoby výživy např. makrobiotičky, veganky, vegetariánky. Dále jsou ohroženy ženy s nedostatečným socioekonomickým zázemím, ženy drogově závislé, ženy s těžkým celkovým onemocněním, zejména zažívacího
traktu, či s poruchou metabolismu Proteiny jsou základní živinou nejen pro matku, ale zejména pro plod. Jsou tvořeny z aminokyselin a k výstavbě buněk a tkání plodu. Jejich potřeba od začátku gravidity stoupá v důsledku růstu plodu asi o Nejdůležitější aminokyseliny Zdiměřice musí být tělu dodány v podobě bílkovin obsažených pouze v produktech živočišného původu, např. maso, ryby, mléčné výrobky, vejce. Nejkvalitnější bílkoviny jsou v mase, vnitřnostech a rybách, které také obsahují vysoké procento vitaminů a výživného rybího tuku. Méně hodnotné jsou proteiny rostlinného původu, jako např.obiloviny, ořechy, zelenina, brambory, kukuřičná mouka a jiné. Potřeba bílkovin cvičení pro těhotné Kocanda u zdravé těhotné ženy je mezi až g za den Průměrné zastoupení bílkovin v jednotlivých potravinách viz. Příloha Tuky lipidy Organismus používá lipidy jako zásobárnu energie, budují se z nich některé důležité látky a jsou v nich rozpustné některé vitaminy A, D, K, E. V souvislosti s graviditou je potřeba zdůraznit roli tzv. esenciálních mastných kyselin, pro rozvoj mozku plodu. Jde o mastné kyseliny, které si maminka neumí v dostatečné míře vytvořit sama, a proto musí být přijímány potravou, označují se jako nenasycené mastné kyseliny. Jejich